stomen

Pindasoep met paksoi en ei

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 3/4 liter water aan de kook.
Snipper de sjalotjes.
Snijd de paksoystelen in kleine stukjes en het blad in 1 cm brede repen.
Snijd het selderijgroen fijn.

Bereiding:
Zet de eieren op onder koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.

Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de sjalotjes, stukjes paksoisteel en de boemboe 2 minuten. Voeg het kokende water en de pindakaas toe en breng het al roerend aan de kook, zodat de pindakaas oplost. Voeg de rijst toe, breng de soep al roerend aan de kook en kook de soep zachtjes 10 minuten door, tot de rijst gaar is. Roer het paksoiblad en de taugé erbij en laat het paksoiblad slinken. Roer van het vuur af het selderijgroen er bij. Leg in elk bord een paar partjes ei en schep de soep er op.