stomen

Pindasoep met kip en komkommer

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Snipper de ui en het wit van de bosuitjes. Snijd het bosuigroen in stukjes van 3 cm en snijd die in smalle reepjes.
Snijd de komkommer, met schil, in kleine blokjes.
Snijd het dillegroen fijn.

Bereiding:

Verhit in een braadpan de olie. Bak hierin al omscheppend de kipreepjes goudbruin en gaar in 6 minuten. Schep de gesnipperde uien en rijst erbij en roerbak 2 minuten. Roer de gevogeltefond erbij en kook de soep zachtjes 10 minuten, zodat de rijst gaar wordt. Roer de pindakaas erbij en breng de soep al roerend tot tegen de kook aan. Voeg eventueel nog wat water toe, als de soep te dik is. Warm de soep goed door, maar laat de soep niet echt doorkoken. Roer de komkommer, dille en bosuigroen erbij en serveer direct.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!