stomen

Pilavrijst met kruidige kipreepjes, wortel en doperwten

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Verse doperwten koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram doperwtenpeulen per persoon. Dop de peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram versgedopte (rauwe) doperwten op. Kook de doperwten in ruim kokend water gaar in 5-8 minuten afhankelijk van de grootte.

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Halveer het uitje in de lengte, snijd de helften in smalle partjes, duw de uienlaagjes los.
Breek het kaneelstokje in stukjes.
Kneus de kardemompeulen.

Bereiding:
Strooi de doperwten in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de doperwten 5 minuten voor. Stort ze in een vergiet.

Schep de kipreepjes om met de kruidenmix ‘tandoori’.

Verhit in een braadpan of wok de bakboter. Fruit het uitje goudbruin. Schep de kipreepjes erbij en roerbak 3-4 minuten. Schep de gele rijst erbij en roerbak 2 minuten. Schenk er 4 dl kokend water bij, voeg de kaneel en kardemom toe en breng het water aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag. Laat de rijst in 12 minuten gaar stomen. Schep na 5 minuten de doperwten en wortelreepjes door de rijst. Zet de pan op een vlamverdeler en stoof het gerecht verder gaar.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge