stomen

Pilav met boerenkool en feta

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Snipper de ui, hak de knoflooktenen fijn.
Breng in een waterkoker ½ liter water aan de kook.
Laat de feta uitlekken, van de olie op.

Bereiding:
Leg de boerenkool in een ruime kookpan, schenk het kokende water er op en breng het opnieuw aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de kool op laag vuur 10 minuten voor.

Smelt in een hapjespan de boter tot het schuim wegtrekt. Schenk er 1 eetlepel marinadeolie bij en fruit hierin de uisnippers 3 minuten. Voeg de knoflook en champignons toe en roerbak 3 minuten. Schep de rijst erbij en roerbak het mengsel 2 minuten. Leg het laurierblad tussen de rijst, verkruimel het bouillontablet over de rijst en schep de boerenkool op de rijst. Schenk het kookvocht van de kool erbij. Dek de pan af en breng het kookwater weer aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de rijst in 10 minuten al het vocht opnemen. Schep halverwege een keer om.

Leg de blokjes feta op de kool en warm het geheel nog even door. Hussel het dan voorzichtig om en breng het gerecht op smaak met zout en peper.