stomen

Pikante visfilets met limequats

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Bestrooi de vleeskant van de visfilets met wat versgemalen zeezout en zet ze 10-15 minuten weg. Snijd de limequats in dunne plakjes, wip met een puntig mesje de zaadjes er uit. Snijd het groen van de peterselie en de hele koriandertakjes fijn. Spoel de visfilets af en dep ze droog. Bekleed de bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met wat olie. Leg de visfilets er op. Bestrijk de filets dun met piri-piri saus of sambal en strooi de helft van de kruiden er gelijkmatig over. Dek de filets dakpansgewijs (als schubben) af met de plakjes limequat. Laat ze zo opnieuw 10-15 minuten marineren. Warm de oven voor op 225°C. Besprenkel de visfilets met wat olie. Schuif de bakplaat in de oven en bak de filets in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi ze met de rest vam het kruidenmengsel.

Lekker met rijst of maïs aan de kolf en een salade.