stomen

Pikante tomatensoep met kapucijners en tortillachips

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Verse kapucijners koopt u in de peul. Reken voor een groentebijgerecht op 500 gram (jonge) kapucijnerpeulen per persoon. Dop de paarse peulen vlak voor het koken: duw de bolle kant in, druk de middennaad open en duw met de duim de ‘zaden’ (want dat zijn het eigenlijk) uit de peul. Na het doppen levert dat 150-200 gram verse kapucijners op. Kook de jonge kapucijners in ruim kokend water gaar in 8-10 minuten.

Voorbereiding:
Snipper de ui.
Snijd de bleekselderijstelen in boogjes van 3 mm dikte.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd blad en stelen van de koriander fijn.

Bereiding:
Verhit in een soeppan de olie. Fruit hierin, al omscheppend, de gesnipperde ui. Schep de bleekselderij, paprika en korianderstelen erbij en roerbak 2 minuten. Schenk er 6 dl water op, roer de tomatensaus erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng de soep onder af en toe roeren aan de kook. Voeg de kipfiletreepjes en kapucijners toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep zachtjes 15 minuten.

Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de soep over hittebestendige soepkommen. Bestrooi de soep met tortillachips en kaas en schuif de kommen onder de voorverwarmde grill. Laat de kaas smelten. Neem de kommen uit de oven en bestrooi de soep met het koriandergroen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge