Pikante salade met avocado en gerookte zalm
Receptinformatie
Haal de blaadjes ‘little gem’ los. Halveer de avocado en wip de pit er uit. Maak met een lepel de beide avocadohelften los en neem ze uit de schil. Snijd het vruchtvlees in smalle plakken. Pers een halve citroen uit en schep de stukken avocado om met citroensap. Rasp de schil van de rest van de citroen dun af. Snijd de bosuitjes in smalle schuine stukjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Haal met een vork de zalmsteaks los. Meng chilisaus en aardbeienpuddingsaus met, naar smaak, 1-2 eetlepels citroensap.
Verdeel de slablaadjes over 4-6 borden. Verdeel de stukken avocado en zalm over de salade. Bestrooi de salade met citroenrasp, bosui en pepersnippers en sprenkel de zoete chilisaus er over. Maal aan tafel, naar smaak, zeezout en peper over de salade.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.