stomen

Pikante salade met avocado en gerookte zalm

Receptinformatie

Lunchgerecht
10-20 min

Haal de blaadjes ‘little gem’ los. Halveer de avocado en wip de pit er uit. Maak met een lepel de beide avocadohelften los en neem ze uit de schil. Snijd het vruchtvlees in smalle plakken. Pers een halve citroen uit en schep de stukken avocado om met citroensap. Rasp de schil van de rest van de citroen dun af. Snijd de bosuitjes in smalle schuine stukjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Haal met een vork de zalmsteaks los. Meng chilisaus en aardbeienpuddingsaus met, naar smaak, 1-2 eetlepels citroensap.

Verdeel de slablaadjes over 4-6 borden. Verdeel de stukken avocado en zalm over de salade. Bestrooi de salade met citroenrasp, bosui en pepersnippers en sprenkel de zoete chilisaus er over. Maal aan tafel, naar smaak, zeezout en peper over de salade.