stomen

Pikante peultjes met gemarineerde tofu

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Breng in een waterkoker 1½ liter water aan de kook. Knip of snijd de stoneleeks of lente-uitjes in stukken van 3-4 cm. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Laat de rijst in een zeef uitlekken en houdt hem warm in de pan. Verhit intussen een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie erin. Roerbak het wit van de stoneleeks 1 minuut. Schep de oesterzwammen erbij en roerbak 5 minuten, tot de paddestoelen vocht loslaten en dit is verdampt. Knijp de knoflooktenen erboven uit, schep het rode pepertje, de peultjes en de tofureepjes met het marinadevocht erbij en roerbak 4 minuten, tot de peultjes beetgaar zijn. Voeg, als het te droog wordt, een schepje rijstkookwater toe.