stomen

Pikante maaltijdsalade van sperziebonen en chilibonen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/4 liter water aan de kook.
Haal de sperziebonen af.
Snijd de ui in flinterdunne schijfjes, duw de ringen los.
Snijd het stuk komkommer in halve plakjes van 3-4 mm dikte.
Snijd de kaas in reepjes.
Laat de chilibonen uitlekken, maar van het vocht op.
Laat de manskerels uitlekken.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Spoel ze koud in een vergiet.

Meng de ijsbergsla en de uienringen met de thousand-islanddressing en verdeel het over twee borden.

Meng de zure room met het uitlekvocht van de chilibonen. Schep de bonen, komkommer, kaas, chilibonen en maïs om met dit sausje en verdeel het over de salade op de borden. Strooi de tacochips er over.