stomen

Pikante kokossoep met kip, koolrabi en noodles

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de koolrabi in 3 mm dunne plakken, schil ze en snijd de plakken in dunne reepjes van 3 cm lengte.
Snijd de prei in stukjes van 3 cm lengte en snijd de stukjes in smalle reepjes.
Breng in een waterkoker 3/4 liter water aan de kook.


Bereiding:
Verhit in een braadpan of soeppan met dikke bodem droog voor. Schep het amandelschaafsel er in en rooster dit, onder regelmatig omscheppen, goudbruin. Schep het op een dubbel laagje huishoudpapier.


Schenk de olie in de hete pan. Roerbak de reepjes kipfilet hierin goudbruin. Roer de currypasta erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de koolrabi en preireepjes toe en roerbak weer 1 minuut. Schenk het kokende water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng de soep aan de kook. Voeg de eiermie toe en kook de soep zachtjes 2-3 minuten door. Zet het vuur laag. Roer de kokosmelk erbij en warm de soep door tot tegen het kookpunt. Breng de soep friszuur op smaak met het limoensap.


Verdeel de mie of noodles over 2 wijde kommen. Schep de soep er op. Strooi het geroosterde amandelschaafsel over de soep.