stomen

Pikante kip met andijvie en spaghetti

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de andijvie in repen van 2-3 cm breedte.
Boen de citroen schoon en trek dunne sliertjes van de schil met een zesteur of sambaltrekken Pers de citroen uit.
Hak de knoflooktenen fijn.
Hak de pepertjes fijn.

Bereiding:
Verhit in een wok 3 eetlepels olie en bak hierin de drumsticks of kipvleugeltjes goudbruin. Temper het vuur, voeg knoflook, pepertjes, citroenschil en citroensap toe en stoof de kipstukjes gaar in 20 minuten, schep het regelmatig om.

Zet intussen de spaghetti in een kookpan, schenk het kokende water erbij en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de spaghetti in het kookwater glijden, voeg 1 eetlepel olie en eventueel 1 theelepel zout toe en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schap op het laatst de andijvie en olijven bij de kip. Laat de andijvie al omscheppend in 4 minuten slinken en beetgaar worden.

Stort de spaghetti in een vergiet. Verdeel de spaghetti over twee diepe borden, schep het andijvie-kipmengsel er op.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge