stomen

Peultjes, sugarsnaps en tuinbonen met kruidenboter, bij biefstuk en krieltjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Haal de peultjes en sugarsnaps af.
Laat de roomboter zacht worden.
Knip het peterseliegroen zeer fijn.
Rasp de citroenschil af.

Bereiding:
Verdeel de zachte boter over 3 kommetjes. Meng door één deel boter de helft van de peterselie, knoflook uit de pers en 1 theelepel citroensap. Meng door het tweede deel de mosterd. Meng door het derde deel citroenrasp en 1 theelepel citroensap.

Zet de krieltjes op met 1/4 liter kokend water, breng het water opnieuw aan de kook en kook de krieltjes gaar in 20 minuten. Giet ze af en schud ze om met de rest van de peterselie.

Breng intussen de rest van het water in een kookpan aan de kook en kook hierin peultjes, sugarsnaps en tuinbonen 6 minuten, maar houd ze wel apart.

Kwast de kogelbiefstukjes in met wat olie. Verhit een roosterpan droog voor en rooster hierin de biefstukjes aan beide kanten 3-4 minuten.

Zet de boterpotjes midden op een schaal, schik de verschillende bonen er om heen.

Serveer de biefstukjes en krieltjes erbij.