stomen

Peultjes met gebakken visfilet

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Maak de peultjes schoon en blancheer ze in ruim kokend water 2-3 minuten. Of kook ze in de magnetron, afgedekt met een eetlepel water 2 minuten, circa 800 Watt. Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes. Blancheer ze in het peultjes kookwater of kook ze in de magnetron, afgedekt met een eetlepel water 3 minuten, circa 800 Watt. Snijd de visfilet in blokken van circa 3 x 3 cm en bestrooi ze aan alle kanten met bloem. Schudt overtollige bloem eraf. Verhit de beide oliesoorten in een hapjespan, bak de vis rondom bruin, neem hem uit de pan en houd de vis warm. Voeg aan de achtergebleven olie de fijngehakte gember, de kleingesneden peper, de (kokos)melk en zout naar smaak toe en breng dit aan de kook. Doe de uitgelekte peultjes en wortelplakjes erbij en warm deze nog even mee. Serveer de gebakken vis met de peultjes, worteltjes en gekookte (basmati) rijst.