stomen

Peultjes en lintmacaroni met romige kalfsgehaktsaus

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de knoflookteen in dunne plakjes en snijd de plakjes in staafjes.
Boen de citroen schoon. Trek met een zesteur of ‘sambaltrekker’ dunne sliertjes van de citroenschil. Pers de vrucht uit.
Pluk de salieblaadjes af en snijd ze in reepjes.

Bereiding:

Leg de peultjes en pasta in een kookpan. Schenk het kokende water er op, breng het water opnieuw aan de kook, voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de peulen en pasta beetgaar in 4-5 minuten.

Verhit intussen in een braadpan of wijde sauspan de boter en bak het kalfsgehakt hierin op hoog vuur rul en bruin. Voeg de knoflook en zout, peper en nootmuskaat toe en roerbak nog 1 minuut. Roer de slagroom, citroensliertjes en salieblaadjes erbij en warm de saus goed door. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 1-2 eetlepels citroensap.

Stort de pasta en peultjes in een vergiet en schep ze om met 1 eetlepel olijfolie.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!