stomen

Peterselie flensjes met gemengde paddenstoelen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
40-50 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in de bloem. Breek de eieren in het kuiltje en schenk vanuit het midden al roerende de melk en de olie erbij tot een glad en dun beslag is verkregen. Was en droog de peterselie, knip deze klein en roer ze door het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rusten en doe het over in een schenkkan. Verhit steeds een klein klontje boter en bak van het beslag 4 flensjes. Houd de flensjes warm. Maak de vulling in de rusttijd van het flensjes beslag. Snijd het katenspek in reepjes. Verhit de olie en bak het spek hierin knapperig. Pel de sjalotjes, snijd deze klein en bak ze mee met het spek. Maak de paddestoelen schoon, snijd ze zo nodig in repen of in plakjes en roerbak ze 2 – 3 minuten mee onder voortdurend omscheppen. Voeg het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, peper, zout en crème fraîche toe en laat de massa iets inkoken. Vul de flensjes met het paddestoelen mengsel en vouw ze in drieën.