stomen

Perensavarin met pruimensaus

Receptinformatie

Nagerecht
30-40 min

Maak een beslag van de losgeklopte eieren met de suiker, de bloem en de gesmolten boter. Verhit het klontje boter in een koekenpan en bak van het beslag 2 eierkoeken. Houd deze warm. Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Kook een siroop van water, suiker, een opengesneden vanillestokje en de helft van de rum en pocheer de perenhelften hierin 15 minuten. Haal de peren uit de siroop en laat ze uitlekken. Kook de siroop verder in en verwijder het vanillestokje. Was de pruimen, verwijder de pitten en pureer ze met de mixeer of de keukenmachine. Voeg ze aan het perenkookvocht toe. Roer het aardappelmeel uit met de rum en bind hiermee het kokende perenvocht. Proef of het zoet genoeg is, anders nog een beetje suiker toevoegen. Leg een eierkoek op een beboterde platte vuurvaste schaal, verdeel de peren hierover en dek de peren af met de tweede eierkoek. Bak de savarin in het midden van een voorverwarmde oven op 220ºC gedurende 10 minuten. Pruimensaus erover en direct serveren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge