stomen

Perenpannenkoeken

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Doe het bakmeel in de mengkom en maak in het midden een kuiltje. Breek het ei in het kuiltje en begin te roeren. Voeg steeds wat van de melk toe en roer net zo lang tot je een mooi beslag hebt gekregen. Doe het beslag over in een maatbeker, zodat je het beslag makkelijk kunt gieten als je gaat bakken. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Verhit een klontje boter en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken. Schenk een kleine hoeveelheid beslag in de pan en beweeg de pan heen en weer, zodat het beslag over de hele bodem vloeit. Leg schijfjes peer op de pannenkoek en bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant bruin. Keer hem dan om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de perenpannenkoek met stroop of (poeder)suiker. Of als verrassing met een bolletje ijs, (chocolade)saus en slagroom.