stomen

Perenlekkernij met een kruidige saus

Receptinformatie

Nagerecht
10-20 min

Schil de peren en halveer ze, verwijder de klokhuizen en leg ze met de bolle kant naar boven in een pan. Besprenkel ze met het citroensap.

Meng de suiker met de wijn en de likeur en giet dit over de peren. Doe het opengesneden vanillestokje erbij en laat de peren 10 minuten op laag vuur pocheren.

Rooster 2 plakken ontbijtkoek in een hete oven of in een tosti-ijzer en verkruimel ze in een keukenmachine. Meng voor de saus de gele vla, de crème fraîche en de overige

2 plakken ontbijtkoek in een blender en giet er naar wens een beetje van het kookvocht bij.

Leg de peren op een bord, bestrooi ze met de koekkruimels en schenk de saus er omheen. Steek een takje munt of citroenmelisse in de peer op de plek van het steeltje.