Peren met griesmeel en chocoladesaus
Receptinformatie
Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Laat de schil 10 minuten trekken en verwijder deze dan. Meng het griesmeel met de suiker en voeg dit al roerende aan de melk toe. Laat de massa al roerende aan de kook komen en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer van het vuur af door de griesmeel 4 eetlepels slagroom en doe de massa direct over in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Kook de peren zacht in weinig water met de suiker en het citroensap. Stort de griesmeelpudding, leg de halve peren erop (bolle kant naar boven) en schenk de chocoladesaus eroverheen. Garneer met de overgebleven slagroom.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.