stomen

Peren met gember en chocolade

Receptinformatie

Nagerecht
30-40 min

Neem met een zesteur of citroentrekker de schil van de citroen en pers de vrucht vervolgens uit. Schil de peren, laat de steeltjes eraan zitten en zet in een klein steelpannetje. Voeg het citroensap, de citroenrasp, de helft van de suiker en  1/3 van de gemberpoeder of gemberwortel toe met zoveel water dat de peren net onder staan. Laat de peren in circa 20 minuten op een lage warmtebron zacht worden. Laat ze afkoelen in de siroop. Breng de melk met de gemberpoeder aan de kook. Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een wit schuimige massa. Schenk langzaam, al roerende, de hete melk bij de eidooiermassa. Schenk de massa vervolgens terug in de pan en laat de vla al roerende binden. Laat de vla afkoelen. Breek de chocolade in stukken en laat deze smelten. Au-bain-marie of in de magnetron, onafgedekt, 2-3 minuten, ca. 525 Watt. Laat de massa afkoelen en voeg de rum of whisky toe. Sla de eiwitten stijf en schep deze luchtig door de chocolademassa. Zet de mousse in de koelkast tot vlak voor het serveren. Schenk wat gembervla op een bord, zet de peer erbij en garneer met de chocolademousse en een blaadje munt of citroenmelisse. Bestrooi de peer met wat gemberpoeder.