stomen

Penne met spinazie en fruits de mer

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de knoflook fijn. Breng in een pannetje de room met de knoflook en de saffraan aan de kook. Laat op laag vuur circa 5 minuten inkoken. Halveer de cherrytomaatjes. Verhit een scheut olie in een diepe pan en bak de cherrytomaatjes circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie bijna geslonken maar wel nog knapperig is. Snijd de courgette in reepjes en roer met de saffraanroom door de spinazie. Giet de penne af en roer door het spinaziemengsel. Voeg de fruits de mer toe en laat op laag vuur 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.

Olijvenvinaigrette

Snijd de olijven in ringetjes en hak de kappertjes fijn. Meng de olijven, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge met elkaar.

Serveren

Verdeel de pasta over borden en schep de olijvenvinaigrette eroverheen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge