Penne met gebakken Eryngii en Parmezaanse kaas
Receptinformatie
Verder: keukenpapier (of een borsteltje)
1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon en snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de grote paddenstoelen in ½ cm dikke plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Neem de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en de peterselieblaadjes fijn.
2. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een pan met ruim kokend water en zout beet gaar.
3. Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin en neem ze uit de pan. Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui met knoflook ca. 2 minuten. Voeg de eryngii, tijm, bieslook en peterselie aan de ui toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Voeg de wijn en slagroom toe en kook de saus op hoog vuur in ca. 2 minuten in. Breng de saus op smaak met zout en peper.
4. Giet de pasta af, schep deze door de saus en verdeel de pasta over 2 borden. Garneer de borden met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.