stomen

Penne met gebakken Eryngii en Parmezaanse kaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Verder: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon en snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel. Snijd de grote paddenstoelen in ½ cm dikke plakken. Pel de ui en snipper deze fijn. Pers het teentje knoflook. Neem de blaadjes van de takjes tijm en snijd de bieslook en de peterselieblaadjes fijn.

2. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een pan met ruim kokend water en zout beet gaar.

3. Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin en neem ze uit de pan. Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui met knoflook ca. 2 minuten. Voeg de eryngii, tijm, bieslook en peterselie aan de ui toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Voeg de wijn en slagroom toe en kook de saus op hoog vuur in ca. 2 minuten in. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Giet de pasta af, schep deze door de saus en verdeel de pasta over 2 borden. Garneer de borden met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.