stomen

Pastataart met kippenlevertjes en spruitjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm of quichevorm van 20 cm in.
Halveer de spruitjes.
Snipper de ui fijn.
Snijd de gedroogde tomaatjes in smalle reepjes.
Snijd de kippenlevertjes in kleine stukjes.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de spruitjes toe en kook ze samen gaar.

Verhit ondertussen in een wok of braadpan de olie en fruit de uitjes 3 minuten. Schep tomaatjes, kippenlevertjes en Italiaanse kruiden erbij en roerbak 5 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Klop in een ruime kom de eieren los met de crème fraîche en de helft van de kaas.

Stort de macaroni met spruitjes in een vergiet en laat het kort uitlekken.

Schep de macaroni met spruitjes en het kippenlevermengseltje door het eiermengsel. Schep het in de ingevette taartvorm en druk het aan. Strooi de rest van de kaas erover en bak de pastataart in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.