stomen

Pastaschotel met witlof, bacon, salie en roomkaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de witlofstruikjes van de punt af naar beneden in stukjes van 2-3 cm. Verwijder de harde wortelaanzet. Snijd de prei overlangs doormidden en spoel de helften schoon. Snijd de prei ook in stukjes van 2-3 cm. Pluk de salieblaadjes af, leg ze op elkaar en snijd ze in smalle reepjes.

Bereiden:
Strooi de gnocchi of macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de pasta in een vergiet, laat kort uitlekken en houd de pasta warm in de pan.

Verhit intussen in een kleine wok of braadpan de olie. Roerbak hierin de baconreepjes knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Schep de witlof en prei in de wok en roerbak 5 minuten op niet te hoog vuur. Voeg de roomkaas en salie toe en laat de roomkaas bij de groentes smelten. Voeg als het mengsel te droog blijft een sauslepel vol pastakookwater toe. Schep de pasta erbij en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 2 diepe borden en strooi de baconreepjes er over. Serveer de geraspte kaas apart erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge