Pastasalade met Marmande en Parmezaanse kaas
Receptinformatie
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar. Giet de pasta af, spoel de pasta af met koud stromend water en laat de afgekoelde pasta in een vergiet staan.
Snijd intussen de blaadjes basilicum in reepjes. Pureer met de staafmixer in een hoge beker de olijfolie, citroensap, zout, peper, suiker, Italiaanse keukenkruiden en de helft van de basilicumreepjes tot een gladde dressing. Plet het teentje knoflook en laat dit in de dressing trekken.
Snijd elke tomaat in 8 partjes.
Verwijder het teentje knoflook uit de dressing. Schep de afgekoelde strikjes pasta en partjes tomaat door de dressing. Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer de salade met schilfers Parmezaanse kaas en de overige basilicumreepjes. Lekker met Italiaans stokbrood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.