stomen

Pastasalade met Marmande en Parmezaanse kaas

Receptinformatie

Pasta
10-20 min

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in een pan met ruim kokend water en zout beetgaar. Giet de pasta af, spoel de pasta af met koud stromend water en laat de afgekoelde pasta in een vergiet staan.
Snijd intussen de blaadjes basilicum in reepjes. Pureer met de staafmixer in een hoge beker de olijfolie, citroensap, zout, peper, suiker, Italiaanse keukenkruiden en de helft van de basilicumreepjes tot een gladde dressing. Plet het teentje knoflook en laat dit in de dressing trekken.
Snijd elke tomaat in 8 partjes.
Verwijder het teentje knoflook uit de dressing. Schep de afgekoelde strikjes pasta en partjes tomaat door de dressing. Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer de salade met schilfers Parmezaanse kaas en de overige basilicumreepjes. Lekker met Italiaans stokbrood.