stomen

Pastasalade met maïs, doperwtjes, wortel en kaas

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1 1/2 liter water aan de kook.

Maak de maïskolf schoon: verwijder de schutbladeren en het ‘haar’. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolf.

Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Rasp 1 theelepel citroenschil af.
Snijd de lente-uitjes in dunne schuine ringen.
Knip de tuinkers af.
Snijd de graskaas in dunne plakken en snijd de plakken in smalle reepjes.

Bereiding:
Strooi de pastaschelpjes, rauwe maïskorrels, doperwtjes en wortelplakjes in een kookpan. Schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort pasta en groentes in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Meng de mayonaise met de yoghurt en de peterselie en breng het op smaak met wat citroenrasp, zout en peper.

Meng in een kom pasta, groentes, lente-ui, kaas en de helft van de tuinkers. Verdeel de salade over twee borden. Druppel de dressing er over en strooi de rest van de tuinkers er over.