stomen

Pastasalade met koolraap, courgette en noten

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding
Breng in een waterkoker 11/2 water aan de kook.
Snijd de koolraap in 1 cm dikke plakken, schil ze en schaaf de plakken in lange (1 cm brede) linten.
Schaaf de courgette eveneens in de lengte in lange plakken en halveer ze overlangs, tot dunne linten.
Schaaf de champignons in flinterdunne plakjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Hak de gemengde noten klein.

Bereiding
Leg de pasta in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om en kook de pasta beetgaar in 8-10 minuten (gedroogde pasta). Voeg na 6-8 minuten de koolraaplinten toe, zodat deze 2 minuten meekoken. Stort pasta en koolraap in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.

Verhit in een koekenpan de olie en rooster hierin, onder regelmatig omschudden, de noten en pijnboompitjes licht goudbruin. Neem de pan van het vuur, blijf schudden tot de pan wat afgekoeld is en maal er dan wat zeezout over.

Meng vlak voor het serveren alles door elkaar: courgettelinten, koolraaplinten en lintmacaroni, champignonplakjes, geroosterde noten, dressing en peterselie.