stomen

Pasta met tomatengehaktsaus met andijvie

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.

Bereiden:
Strooi de pastastrikjes in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een braadpan droog voor en bak hierin de spekjes, onder af en toe roeren, goudbruin, zodat het vet is uitgesmolten. Schep het gehakt erbij en roerbak het rul. Schep de uien en champignons erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatensaus en Italiaanse kruiden toe en eventueel nog wat water als de saus te dik is. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten pruttelen. Roer de room erbij, schep de andijvie erdoor.

Stort de pasta in een vergiet en laat kort uitlekken. Schep de pasta in een schaal om met 1 eetlepel olijfolie. Schep de pastasaus erop en strooi er wat kaas over. Geef de rest van de saus apart erbij.