stomen

Pasta met sperziebonen en roerei

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Snipper de ui zeer fijn. Hak de knoflookteen fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil af. Snijd of hak de baconreepjes kleiner. Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiden:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de bonen beetgaar in 6-8 minuten. Giet ze af. Leg de lintmacaroni in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om, voeg eventueel wat zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en houd de pasta warm in de pan (schep er eventueel 1 eetlepel olie door). Of kook bonen en pasta samen gaar.

Verhit in een wok of braadpan de olie en roerbak de ui, knoflook en baconsnippers 5 minuten. Klop de eieren los met de room en geraspte kaas. Neem de pan van het vuur en roer het eiermengsel bij de uien en bacon.

Meng alles in een schaal: pasta, bonen, eiermengsel, citroenrasp en peterselie. Breng op smaak met versgemalen zout en zwarte peper.