stomen

Pasta met rucola en mozzarella

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes of reepjes.
Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.
Snijd de kerstomaatjes in vieren.

Bereiding:
Leg de pasta in een ruime kookpan. Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om, voeg desgewenst 1 theelepel zout toe, en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet het kookwater af, maar laat nog een beetje in de pan. Roer de pesto erbij en warm de pasta op laag vuur al omscheppend door, zodat de pesto smelt. Schep de courgetteblokjes, kerstomaatjes en mozzarella bij de pasta en warm het even door. Schep van het vuur af de rucola erdoor. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en strooi de pijnboompitjes er over.

Serveer de pasta met de geraspte kaas.