stomen

Pasta in roomsaus met blauwe kaas en andijvie

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper het sjalotje zeer fijn.
Snipper de knoflookteen zeer fijn.
Verbrokkel de blauwschimmelkaas.

Bereiding:
Leg de lintmacaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt intussen in een kleine braadpan de boter en fruit hierin uit en knoflook lichtbruin. Schep de andijvie erbij en laat de groente al omscheppend slinken in 5 minuten. Voeg de room toe en breng dit aan de kook. Roer op het laatst de blauwe kaas erbij.

Stort de pasta in een zeef. Meng de uitgelekte pasta door de saus. Serveer direct.