stomen

Pasta carbonara met spruitjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer desgewenst de spruitjes.
Snipper het sjalotje.
Snijd de plakjes ham in reepjes ter breedte van de lintmacaroni.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Leg de macaroni met de spruitjes in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Roer de macaroni los en kook het gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook, bij een kooktijd van 1-2 minuten, de spruitjes 4-5 minuten voor, voeg pas dan de macaroni toe. Stort macaroni en spruitjes in een vergiet en laat het kort uitlekken.

Smelt tegelijkertijd in een kleine braadpan de boter en roerbak hierin het sjalotje en de hamreepjes 2 minuten.

Klop de eieren los met de slagroom en zout en peper naar smaak. Schenk het eiermengsel bij de ham en verwarm het al roerend, zonder dat het ei gaat stollen. Schep de macaroni en spruitjes bij het eiermengsel, neem de pan van het vuur en schep het geheel om, zodat saus, macaroni en spruitjes goed verdeeld worden. Strooi de peterselie er over.

Geef er aan tafel geraspte Parmezaanse kaas bij.