stomen

Parmezaanse aubergine

Receptinformatie

Voorgerecht
50-60 min

Maak drie schotels klaar om de schijfjes aubergine in te dippen: 1: ½ kop volkorenmeel, ½ theelepel zout. 2: 2 eieren, licht geklutst , ¼ kop melk. 3: 2½ kop crackerkruimels (of paneermeel), ½ theelepels zout, peper en oregano.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in schijven van een halve cm. Doop de schijven om de beurt in elk mengsel helemaal onder. Leg ze gelaagd in een glazen schaal van 20 bij 30 cm (schijven mogen over elkaar heen vallen, maar elkaar niet geheel bedekken). Besprenkel elke laag met tomatensaus of Parmezaanse kaas. Goed afdekken en 30 tot 45 minuten bakken, of totdat u met een vork gemakkelijk door de middelste schijven heen kunt prikken. Bedek met de resterende Parmezaanse kaas. Zet het weer in de oven totdat de kaas gesmolten is.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!