stomen

Parfait van blauwe bessen

Receptinformatie

Nagerecht
Meer dan 60 min

Was de bessen en doe ze samen met 40 gram suiker in een pan. Breng ze al roerende aan de kook en laat ze 5 minuten doorkoken. Pureer de bessen in een elektrische mengbeker of met de mixer. Roer het citroensap erdoor en wrijf alles door een fijne zeef. Laat de puree afkoelen. Klop de slagroom met 20 g suiker bijna stijf, ze moet goed te mengen zijn. Roer de eidooiers uit met de overige 40 g suiker. Plaats de kom in een heetwaterbad (au-bain-marie) en blijf roeren tot de massa begint te binden. Dit gaat het beste met een temperatuur van 65-70 ° C. Neem de kom uit het heetwaterbad en laat het eimengsel al roerende afkoelen (in een bak met koud water). Spatel 2/3 deel van de bessenpuree door het afgekoelde eimengsel en dan de slagroom. Doe de massa in een grote puddingvorm van glas of aardewerk en zet deze een etmaal in het vriesvak van uw koelkast of 12 uur in uw diepvriezer. Voeg aan de resterende blauwe bessenpuree de likeur toe en roer dit tot een gladde saus. Serveer de parfait in een wijde coupe of op een bordje met saus eromheen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge