stomen

Paprika-sjaslieks met ratatouille-salsa

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Ratatouille-salsa

Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verdeel de courgette, aubergine en de knoflook over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Hussel alles goed door. Rooster de groenten in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Pluk en hak de peterselie fijn.

Meng in een kom de geroosterde groenten, tomaten, peterselie en de olijfolie extra vergine.

Paprika-sjaslieks

Laat de satéprikkers weken in een glas met water. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Pel en snijd de ui in grove stukken. 

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de paprika, uien, kipfilet, paprikapoeder, een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Spies om en om de blokjes paprika, ui en de kipfilet aan een spies. Herhaal tot de ingrediënten op zijn.

Verwarm de grillpan en gril de paprika-sjaslieks rondom gaar in circa 8 minuten.

Serveren

Verdeel de rijst en de paprika-sjaslieks over de borden. Lepel de ratatouille-salsa royaal over het gerecht heen.