stomen

Pannenkoekjes met zoete gebakken eend en komkommersalade

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Warm de oven voor op 200°C.
Snijd de vetkant van de eendenborstfilets tot op het vlees met een scherp mes in, zo dat een schuin ruitpatroon ontstaat. Bestrijk deze kant met honing.
Snijd de komkommer in stukjes van 4 cm, snijd de stukjes in rechte staafjes.
Snijd de bosuitjes in smalle schuine ringen.

Bereiding:
Verpak de pannenkoekjes in aluminiumfolie (glimkant naar binnen) en leg ze tot gebruik in de voorverwarmde oven, reken op 10 minuten oventijd.

Verhit intussen een braadpan droog voor. Leg de eendenborsfilets op de vetkant in de pan en bak ze op hoog vuur 4 minuten, zodat het vet knapperig wordt. Temper het vuur, keer de eendenborstfilets en bak de andere kant in 4 minuten mooi bruin. Bestrooi de vleeskant na het bakken naar smaak met wat zout en peper. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes.

Meng de komkommer, bosuitjes en taugé in een slakom en schep de dressing er door.

Haal de pannenkoekjes uit de oven. Bestrijk ze gelijkmatig met hoisinsaus. Verdeel een plukje van de salade er over. Leg de kipstukjes op een rij in het midden. Rol de pannenkoeken op. Geef de rest van de salade apart erbij.