stomen

Pannenkoekentaart met spinazie-kaasvulling en pijnboompitjes

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ronde taartschaal (doorsnee gelijk aan die van de pannenkoeken) in.

Bereiding:
Leg de spinazie in een kookpan, voeg 1 dl water toe en breng het water snel aan de kook. Kook de spinazie gaar in 4 minuten, leg de groente halverwege even om. Stort de spinazie in een vergiet en druk het vocht er goed uit. Schep de spinazie in een kom. Hak de spinazie fijn met behulp van een staafmixer.

Meng de ricotta door de spinazie. Verkruimel de gorgonzola en meng ook dit door de spinazie. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Leg onderin de taartschaal een pannenkoek. Bestrijk deze dun met olijventapenade. Verdeel een kwart van het spinaziemengsel er over. Leg er een tweede pannenkoek op. Vul de taartschaal zo op, eindig met een pannenkoek zonder tapenade. Verdeel de pizzakaas er over. Strooi de pijnboompitten over de geraspte kaas.

Zet de taartschaal middenin de voorverwarmde oven en bak de pannenkoektaart goudbruin in 15-20 minuten, de kaas ‘borrelt’ dan.