stomen

Pannenkoek met prei en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de aardappels in dunne plakjes.
Snijd de prei in smalle ringen. Spoel de prei schoon in een vergiet.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Knip de bieslook in stukjes van 1 cm.

Bereiding:
Maak pannenkoekmix voor 2-4 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt in een vlakke koekenpan van 20 cm doorsnee 1 eetlepel boter en bak hierin de helft van de spekjes zachtjes uit. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de pan en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. Schep de helft van de prei erbij en roerbak het samen 2 minuten. Strooi de helft van de peterselie er over.

Schenk de helft van het beslag over de inhoud van de koekenpan. Bak op halfhoog vuur de pannenkoek bovenop droog. Keer de pannenkoek, met behulp van een deksel. Verdeel de helft van de kaas over de al gebakken kant. Bak de onderkant snel bruin en laat de kaas bovenop smelten. Keer de pannenkoek nogmaals en bak de kaaskant 1 minuut. Keer de pannenkoek weer en laat ‘m op een bord glijden. Bestrooi de pannenkoek met bieslook.

Bak de tweede pannenkoek op dezelfde wijze.