stomen

Paksoisalade met sinaasappel en honing

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Pers 2 sinaasappels uit en week de rozijnen in het sap. Schil de andere 2 sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen vandaan. Haal de paksoi los en snijd zowel de groene bladeren als de witte stengels in reepjes. Maak de rettich schoon en snijd deze eveneens in reepjes. Klop voor de dressing het oranjebloesemwater, de honing, het citroensap en de sesamolie door elkaar. Giet de rozijnen af, maar vang het vocht op, roer dit door de dressing en breng op smaak met zout en peper. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekepan goudbruin en laat ze afkoelen. Schep in een ruime kom de paksoi, de rettich, de sinaasappelpartjes en de rozijnen behoedzaam door elkaar. Verdeel de salade over 4 glazen coupes en schenk de dressing erover. Bestrooi het geheel met de sesamzaadjes en serveer direct.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge