stomen

Paksoipakketjes met kerriesaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Pel en snipper de sjalotjes en snijd de paprika en de salami in kleine blokjes. Haal de groene bladeren van de paksoi, snijd de witte stengels er af en snijd deze in stukjes. Blancheer de bladeren ca. 2 minuten in ruim kokend water met zout. Laat uitlekken en spreid ze vervolgens uit op een theedoek. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de sjalot zacht en glazig. Voeg de paksoi stukjes en de paprika blokjes toe en fruit dit samen ca. 3 minuten. Hak de eieren fijn en schep deze met de salami en de maïskorrels door het sjalot mengsel, warm nog even door en breng pittig op smaak met zout en peper. Vul hiermee de paksoi bladeren en vouw ze stevig dicht tot pakketjes. Leg ze in een ingevette ovenschaal en verwarm ze ca. 10 minuten in een oven van 175 graden. Snipper voor de saus het sjalotje en fruit dit aan in de boter. Roer vervolgens de kerrie erdoor en warm deze even mee. Schenk de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Giet wat saus op een voorverwarmd bord en leg hierop het paksoi pakketje, serveer direct.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge