stomen

Paksoilasagne

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de stelen van de paksoi af en houd de bladeren apart. Snijd de paksoistelen in kleine blokjes.
Snipper het sjalotje.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Snipper de knoflookteen.
Snijd de salami in kleine blokjes.

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en roerbak hierin het sjalotje, de blokjes paksoisteel en de paprika 3 minuten. Schep op het laatst de knoflook en de paprika erdoor.

Schep de helft van de ravioli in een hittebestendige magnetronschaal. Leg er 2 paksoibladeren op en lepel er wat van het groente-salamimengsel over. Maak zo meerdere lagen, bestrooi elke laag naar smaak met wat zout en peper en eindig met het groente-salamimengsel. Verdeel hierover de rest van de ravioli in tomatensaus.

Dek de schaal af en schakel de magnetron 4 minuten in op volvermogen. Neem de schaal uit de magnetron. Verwarm ondertussen de grillfunctie voor. Neem het deksel van de schaal, schik de plakjes mozzarella bovenop de paksoilasagne, schuif de schaal onder de voorverwarmde grill en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in 5-6 minuten.