stomen

Paksoi-zalmsalade met smeuïge aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche. Snijd de bieslook fijn. Roer de bieslook en de mosterd door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Paksoi

Pers de sinaasappels uit en breng het sap met de honing aan de kook. Laat circa 8 minuten inkoken tot een siroop. Breng op smaak met een beetje zout en laat de siroop een beetje afkoelen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de paksoi fijn. Meng in een kom de paprika’s, cherrytomaatjes, paksoi en de sinaasappelsiroop. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Zalm

Snijd het vel van de zalm. Snijd de zalm in grove blokken. Verhit een scheut olie in een pan en bak de zalmblokjes rondom in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de smeuïge aardappelpuree over borden en schep de paksoi-zalmsalade er bovenop.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!