stomen

Paksoi-wokschotel met pasta en kiphaasjes

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Rasp 1 eetlepel citroenschil af met een fijne rasp.
Pluk de dragonblaadjes af en snijd ze fijn.
Stroop de tijmblaadjes af.
Halveer het uitje in de lengte, snijd de helften in smalle partjes, duw de laagjes los.

Snijd de paksoystelen in stukjes van 3 cm en snijd deze in de lengte in reepjes. Snijd het paksoiblad in 1-2 cm brede repen.

Bereiding:
Meng citroensap, 2 eetlepels olie, de helft van de kruiden en een flinke draai peper en schep de kiphaasjes hierin om.

Leg de lintmacaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een wok droog voor. Dep de kiphaasjes droog. Schenk 1 eetlepel olie langs de rand in de wok, voeg de boter toe. Bak hierin de kiphaasjes in 5 minuten goudbruin en al bijna gaar. Schep de uitjes en paksoystelen erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de rest van de kruiden en het citroenrasp toe en roerbak 1 minuut. Schep de paksoibladeren en de pasta erbij en roerbak het gerecht op hoog vuur nog 1 minuut. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.