stomen

Pakketjes van prei en zalm met kruidenpasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:Knip 2 vierkante stukken bakpapier af en vet het midden in.

 

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

 

Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de halve paprika en het stukje courgette in piepkleine blokjes. Hak de paddestoelen klein.

 

Bereiden:Leg de lintmacaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Verhit een wok droog voor, schenk de olie er straalsgewijs in en roerbak prei, paprika, courgette en paddestoelen 5 minuten. Verdeel de groente over de twee stukken bakpapier. Leg op elk een stukje zalmfilet. Bestrooi de zalmfilets elk met 1 eetlepel kruiden en wat zout. Verdeel de roomkaas in drie gelijke stukken en leg op elke zalmfilet een stukje roomkaas. Neem de stukken bakpapier boven de zalm samen en bind ze dicht met een stukje keukentouw of raffia. Zet ze in de magnetron en schakel deze 5 minuten in op volvermogen.

 

Stort de pasta in een vergiet, laat kort uitlekken en schep de pasta terug in de pan of in een (warme) pastaschaal en meng de rest van de kruiden en roomkaas erdoor.

 

Serveer de vispakketjes met de kruidenpasta.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge