stomen

Pakketjes van kabeljauw op lintgroenten (snijbonen, prei, wortel) met aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur 2 gelijke stukken bakpapier of speciaal aluminiumfolie (suprême, met extra laagje) van 50 cm lengte af en vet het midden in met wat olie.

Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Haal de snijbonen af en snijd ze overlangs in dunne linten.

Halveer de prei en snijd de prei eveneens in dunne linten.

Snijd de winterwortels overlangs in dunne plakken en snijd de plakken in linten.

Boen de sinaasappel schoon. Snijd de vrucht in dunne plakjes, verwijder de pitjes.

Bereiding:
Schenk het kokende water in een kookpan, voeg 1 theelepel zout toe en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg de groentelinten toe en blancheer ze 3 minuten, zodat ze soepel worden.

Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper .

Roer de roomkaas los. Zeef de bloem met het kerriepoeder, roer er 2 eetlepels wijn bij en roer het mengsel glad, zonder klontjes. Roer de rest van de wijn en de roomkaas erbij en roer het mengsel glad.

Verdeel de groentelinten over de stukken bakpapier of aluminiumfolie. Leg op elk een visfilet. Verdeel de sinaasappelplakjes er dakpansgewijs over. Lepel de dunne roomkaas erover.

Neem het bakpapier naar boven toe samen en vouw de naad twee keer om. Strijk de zijkanten vlak en vouw dit twee keer naar boven toe om.

Leg de pakketjes in de voorverwarmde oven en laat ze in 20-25 minuten gaar worden.

Maak intussen de aardappelpuree warm volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de pakketjes gesloten en open ze pas aan tafel. Geef de aardappelpuree erbij.