stomen

Paella met sperziebonen, garnalen en mosselen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Was de mosselen, verwijder schelpen die kapot zijn of open staan.
Laat de garnalenstaarten ontdooien en was ze.
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Haal de sperziebonen af.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Leg de sperziebonen in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de sperziebonen in 8 minuten net gaar. Laat de sperziebonen in een vergiet uitlekken.

Verhit in een hapjespan de olie. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Schep de paprikasnippers erbij en roerbak 2-3 minuten. Schep de gele rijst erbij en roerbak 3 minuten. Schenk er 3 dl kokend water bij en breng het water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erbij, voeg de laurier toe. Schep de mosselen op de rijst en dek de pan af. Laat de rijst en mosselen samen gaar worden in 12 minuten. Voeg dan de garnalen en sperziebonen toe. Schep alles goed om en laat de garnalen in een paar minuten mooi roze kleuren, zodat ze gaar zijn. Schep op het laatst de peterselie door de paella.

Snijd de citroenen in partjes en serveer die bij de paella.