stomen

Paddenstoeltapenade

Receptinformatie

Bijgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Extra nodig: keukenpapier (of een borsteltje) en een staafmixer

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Hak de paddenstoelen in hele kleine stukjes. Hak de peterselieblaadjes fijn. Pers de knoflook. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Snijd de brokkelkaas in hele kleine stukjes.

2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schep ze uit de pan. Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak hierin het sjalotje met de paddenstoelen en knoflook in ca. 3 minuten op zacht vuur goudbruin en gaar.

3. Pureer met de staafmixer in een hoge smalle mengkom de pijnboompitten met de kaas, peterselie en overige olie grof en schep de gebakken paddenstoelen erdoor.

4. Breng de paddenstoelentapenade op smaak met zout en peper. Lekker door de pasta, op stokbrood of op een stukje gebakken vlees of vis.