stomen

Paddenstoelpasteitjes met brie

Receptinformatie

Lunchgerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Extra nodig: keukenpapier (of een borsteltje), een ronde steker 11,5 cm ¨ª en bakpapier.

1. Verwarm de oven voor op 200 ¢ªC. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd de grote paddenstoelen in plakjes. Pers de knoflook. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Snijd de brie in kleine blokjes.
2. Verhit de boter in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes met knoflook, tijm en de paddenstoelen ca. 3 minuten. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met zout en peper en laat het mengsel afkoelen.
3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Steek uit elke plak bladerdeeg een rondje. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de deegrondjes, vouw elk deegrondje over de vulling dubbel, zodat er een half deegmaantje ontstaat. Druk de deegranden stevig aan en leg de pasteitjes op de bakplaat.
4. Klop in een kopje een ei los en bestrijk hiermee de pasteitjes. Bestrooi de pasteitjes met amandelschaafsel en bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.