stomen

Paddenstoelentaartjes op salade met meloenpitten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet 6 ovenvaste kommetjes of mini soufflévormpjes van 8-10 cm doorsnee in.

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien, verwijder het plastic.

Borstel de paddestoelen schoon. Snijd ze kleiner (los van elkaar, in plakjes of in reepjes).

Snipper het sjalotje en de teen knoflook.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding:
Bekleed de taartvormpjes of taartvorm elke met een lapje deeg. Laat uitstekend deeg uitsteken.

Verhit in een hapjespan of koekenpan de boter, tot het bruist. Bak hierin de panddestoelen, sjalot en knoflooksnippers 5 minuten. Maal er wat peper over. Schep de peterselie erdoor. Verdeel de paddestoelen over de 4 deegbakjes.

Klop de eieren los met de crème fraîche en wat zout. Verdeel het mengsel over de 4 kommetjes.

Zet de kommetjes op het ovenrooster middenin de oven en bak de taartjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de taartjes uit de oven. Maak het deeg met een mes los van de vormpjes en wip de taartjes uit de vormpjes.

Meng de salade met vinaigrette en verdeel deze over twee borden. Bestrooi de salade met de pittenmix. Zet op elk bord 3 taartjes.