stomen

Paddenstoelenquiche

Receptinformatie

Lunchgerecht
Meer dan 60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Koop kant-en-klaar deeg of maak het deeg door de bloem met de boter, het water en het zout tot een soepel deeg te kneden. Laat het deeg afgedekt een nacht (maar minimaal een uur) in de koelkast rusten. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde taartvorm mee (Ø 24 cm). Prik met een vork gaatjes in het deeg. Vul de vorm met een noodvullling van aluminiumfolie met peulvruchten en bak het deeg 15-20 minuten voor in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC. Maak ondertussen de vulling door de ui en knoflook fijn te hakken en de paddestoelen schoon te maken. Snij de steeltjes fijn. Snij de paddestoelen zelf niet te klein om ze herkenbaar te houden. Verhit de boter, fruit hierin de ui en de knoflook en vervolgens de paddestoelen onder voortdurend omscheppen op hoog vuur. Haal de deegvorm uit de oven, verwijder het steunvulsel (dit kunt u bewaren voor een volgende keer) en verdeel het paddestoelenmengsel gelijkmatig over de bodem. Klop de eieren los met de room, voeg zout en peper naar smaak toe en giet dit over het taartmengsel. Bak de quiche op 180ºC gedurende 30 minuten. Bestrooi de taart voor het serveren met fijngeknipte bieslook. Heerlijk als warm voor- of lunchgerecht met een glas witte wijn.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge